DIETETYKA SPORTOWA
KURS ONLINE W CENIE
1197zł
Dostęp do kursu
od razu po zakupie!
KURS ONLINE
Dostęp przez 36 miesięcy
OBSZERNY MATERIAŁ
Ponad 6h nauki!
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30dni : 397zł
TEORIA + CASE STUDY
Dowiedz się wszystkiego co potrzebne, by układać jadłospisy dla osób aktywnych fizycznie!
Nauczymy Cię dietetyki w sportowym wydaniu. Raz, a dobrze!
Układaj skuteczne plany żywieniowe. Obliczaj zapotrzebowanie. Dobieraj makroskładniki i suplementy mądrze!
DIETETYKA SPORTOWA W GSA
Ponad 6h nauki
Teoria + case study
Szkolenie z dietetyki sportowej w GSA to najlepsze i najbardziej obszerne szkolenie online w Polsce. Udostępnimy Ci platformę do e-learningu, a na niej materiały pisane, video i kilka gratisów. To wszystko może być Twoje. Nieważne, czy zrealizowałeś już szkolenia z dietetyki, czy masz je dopiero przed sobą. Program szkolenia jest bardzo obszerny i dopasowany do najnowszych trendów i badań. Osoby zaczynające przygodę z dietetyką sportową otrzymają solidne podstawy. Osoby na wyższym poziomie zaawansowania usystematyzują i mocno rozwiną posiadaną wiedzę o nowinki ze świata dietetyki i kilka ciekawych trików dietetycznych. Pochylimy się m. in. nad doborem poszczególnych składników pokarmowych, by unikać monotonii na talerzu, przeciwdziałać podjadaniu oraz mnóstwo innych kwestii niezwykle istotnych dla dietetyki.
DIETETYKA SPORTOWA - DLA KOGO?
Masz już swoich podopiecznych i chciałbyś zacząć rozpisywać im dobre plany dietetyczne, ale brakuje Ci pewności? A może dostarczasz już diety, ale czujesz, że mógłbyś robić to jeszcze lepiej? W obu przypadkach to szkolenie jest dla Ciebie!
TRENER
Spędzasz sporo czasu na treningach. Jest to Twoja pasja i chcesz osiągać więcej? Wiesz, że bez odpowiedniej diety prędzej czy później dojdziesz do granicy, której nie przekroczysz. W takim przypadku to idealne szkolenie dla Ciebie! Zadbaj o stały progres!
PASJONAT
Jesteś czynnym sportowcem. Trenujesz ostro i samodzielnie przygotowujesz się do zawodów czy sezonu i wiesz, że bez dobrego planu żywieniowego nie wyciśniesz 100% ze swojego potencjału. To szkolenie jest dla Ciebie. Zdobędziesz niezbędną wiedzę, by samodzielnie osiągać sukcesy!
SPORTOWIEC
Autorski program szkolenia GSA
Stworzony do skutecznego prowadzenia przyszłych klientów.
TEORIA część 1: Podstawy
1. Zapotrzebowanie energetyczne – czym jest? Od czego zależy?
Jak obliczyć podstawową i całkowitą przemianę materii?
Aspekty wpływające na zapotrzebowanie kaloryczne
Dlaczego wyliczenia często mijają się z realiami?
2. Białka, tłuszcze, węglowodany:
Opis i charakterystyka, źródła B, T, W.
Rola białka, tłuszczów i węglowodanów u osób aktywnych fizycznie?
3. Witaminy i składniki mineralne - charakterystyka
Opis i charakterystyka witamin i składników mineralnych
Na jakie witaminy i składniki mineralne powinna zwrócić uwagę osoba aktywna fizycznie?
TEORIA część 2: Planowanie diety
1. Zasady komponowania posiłków dla osób aktywnych fizycznie, piramida żywieniowa oraz talerz idealny – graficzne formy zaleceń przydatnych w pracy z podopiecznymi
Jak dobrać odpowiedni rozkład makroskładników w diecie u osób aktywnych fizycznie?
Piramida żywieniowa – czym jest? Jak ją odczytywać?
Idealny talerz żywieniowy – czy taka forma graficzna jest pomocna?
2. Rodzaje diet:
Dieta wysokobiałkowa,
Dieta niskowęglowodanowa,
Dieta ketogeniczna, Dieta paleo,
Dieta wegańska,
Dieta wegetariańska,
Dieta pescowegetariańska,
Post przerywany
3. Sytość poposiłkowa – jak sprawić, by podopieczny mógł zjeść więcej lub mniej, zależnie od potrzeb i celu treningowego?
Rola białka i tłuszczu w utrzymaniu sytości
Objętość posiłku a jego kaloryczność
Triki wspomagające sytość poposiłkową
4. Suplementacja
Suplementy przydatne dla osób aktywnych fizycznie
Czy suplementacja u osób aktywnych fizycznie to must have?
Rekomendacje suplementacyjne dla różnych grup
Zasady tworzenia indywidualnego planu suplementacyjny (dla osób aktywnych fizycznie oraz przy konkretnych stanach zdrowotnych, m.in.: przy niedoborach witamin, przy wzdęciach, przy Insulinooporności i niedoborach)
TEORIA część 3: Okres redukcji i masy
1. Redukcja masy ciała i planowanie deficytu kalorycznego – Planowanie jadłospisów i kaloryczności na redukcji
Redukcja masy ciała – najważniejsze założenia i błędy podczas redukcji
Deficyt kaloryczny – jak duży deficyt ustalić?
Refeed – jakie ma znaczenie? Czy warto?
2. Okres budowy masy ciała i planowanie nadwyżki kalorycznej– Planowanie jadłospisów i kaloryczności w okresie budowania masy ciała.
Budowanie masy ciała – najważniejsze założenia i błędy podczas masy
Nadwyżka kaloryczna – jak dużą nadwyżkę ustalić?
Zero kaloryczne a rekompozycja sylwetki
TEORIA część 4: żywienie w różnych stanach chorobowych
1. Nadwaga i otyłość
2. Insulinooporność i cukrzyca typ 1 i 2
3. Choroby tarczycy
4. Zaburzenia lipidowe i nadciśnienie tętnicze
TEORIA część 5: mity dietetyki
Mity dietetyki - sesja poświęcona wyjaśnieniu i obaleniu powszechnych wśród środowisk atletów mitów związanych z żywieniem:
- im więcej białka tym lepiej
- dieta niskowęglowodanowa przynosi najlepsze korzyści sylwetkowe
- pomijanie posiłków przyspiesza utratę wagi
PRAKTYKA część 1: pierwszy kontakt z klientem
1.Tworzenie wywiadu żywieniowego ułatwiającego pracę z klientem
2.Prowadzenie konsultacji dietetycznej
3.Analiza stylu życia, celów, preferencji żywieniowych i kwestii zdrowotnych podopiecznego
PRAKTYKA część 2: układanie planu dietetycznego krok po kroku
1. Zasady tworzenia idealnego menu dla podopiecznego
2. Tworzenie bazy potraw
3. Praktyczne wskazówki ważne podczas przygotowania jadłospisów
4. Planowanie kolejnych jadłospisów dla tej samej osoby, tworzenie jadłospisów dla par i praca z klientem bez jadłospisu
PRAKTYKA część 3: Case study
1. Okres redukcji
2. Okres masy
3. Układanie diety dla poszczególnych dyscyplin sportowych
Nazywam się Dominika Obuch i jestem dietetykiem klinicznym, a także specjalistą SOIT (Fundacja Insulinooporność) przyjaznym insulinoopornym. Tytuł magistra zdobyłam na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu, dzięki czemu masz pewność, że informacje przekazywane na tym szkoleniu są oparte na wiedzy naukowej. W mojej pracy na co dzień naprawiam relacje z jedzeniem i pokazuję, jak zacząć od dziś, kiedy inni zaczynają od jutra.
Dominika Obuch
PROWADZĄCY
OGROMNĄ ILOŚĆ WIEDZY NIEZBĘDNEJ DO PRAWIDŁOWEGO PROWADZENIA DIETETYCZNEGO
IMIENNY CERTYFIKAT
Po ukończonym kursie otrzymasz:
REKOMENDACJE:
Dawid Cyrsoń
Bardzo wartościowy kurs! Materiały są bogate w informacje, a kurs oferuje zarówno teorię, jak i praktyczne zastosowanie. Duża ilość przykładów i ćwiczeń pomaga zrozumieć, jak dostosować dietę do indywidualnych potrzeb sportowców.
Maksymilian Guszpit
Świetnie przygotowane materiały! Kurs jest bardzo przystępny, nawet dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z dietetyką. Możliwość nauki w dowolnym tempie to ogromny plus!
Profesjonalny kurs! Kurs zapewnia solidne podstawy teoretyczne oraz praktyczne wskazówki. Duży nacisk na zrozumienie metabolizmu i potrzeb żywieniowych sportowców sprawia, że jest to idealne narzędzie dla każdego dietetyka.
Marcin Górczyński
Fantastyczna inwestycja w rozwój zawodowy! Kurs jest bardzo dobrze przemyślany, a zawartość merytoryczna na wysokim poziomie. Dzięki niemu zdobyłem nową wiedzę, którą mogę wykorzystać w codziennej pracy z klientami.
10 lat
Doświadczenia w branży szkoleniowej
Tysiące
Przeszkolonych Kursantów
5/5
Opinia na Google